Uppdaterad: 2024-05-14T11:47:45+01:00

Bettingsidor

📚 Denna sida: Allt du behöver veta om betting och bettingsidor. Vi har samlat de bästa bettingsajterna i en dagsaktuell topplista.
Uppskattad lästid: 5 minuter

Att slå vad om saker och ting på nätet heter betting. För dig som aldrig har lagt ett spel tidigare är det en riktigt rolig krydda till alla sammanhang du kan tänka dig. Ordet man ofta använder är vadslagning och du slår vad med ett spelbolag om ett visst utfall ska ske, för pengar. Denna vadslagning sker på så kallade bettingsidor.

Dessa bettingsidor kan ha olika funktioner, odds, betalningsmetoder, användarvillkor och erbjudanden. Givetvis finns det massor av flera saker som kan skilja, ovan nämnde vi bara några. Att hitta bäst bettingsida på nätet kan ha sin fördelar, dels för din spelupplevelse men även för utfallet på dina spel.

Bästa Bettingsidor 2024

SpelbolagErbjudandeBesök
Quick Casino
Swedix Limited
RecensionBesök nu ›
bettingsidor

Om bettingsajter

Bettingsidor är webbplatser som erbjuder genom sofistikerade system en möjlighet till vadslagning. För att bedriva en sådan sidan behöver du ha en svensk spellicens, det säkerställer att vadslagningen kan ske säkert och tryggt för dig som spelare. Inom detta faller kriterier på spelansvar men även mer praktiska saker som säkra system och betalningar. Idag finns det över 70 licenserade spelsidor i Sverige och konkurrensen är tuff. Betting har funnits i Sverige länge och vi är en av pionjärländerna när det kommer till utvecklandet av betting på nätet.

Den stora utvecklingen har lett till att du som spelare idag har flera bra val med produkter och sidor som är enorm underhållande. För många blir utbudet överväldigande, vilket leder till att valet blir svårt. Vi har därför skapat denna sida för att kunna erbjuda dig stöttning och rådgivning när det kommer till ditt val.

Valet kan bero på flera olika saker. Dels finns det funktioner som man ganska hårt kan jämföra mellan de olika bettingsajterna men andra värden kan vara mjukare och faktiskt personliga hos dig som spelare. Hårda handlar om system, betalningsmetoder, erbjudanden och villkor. Mjukare värden kan vara design, support och känsla.

Vi kommer på denna sida att gå igenom alla de viktiga moment som är avgörande i ditt val. Du hittar därför på denna sida sektioner inom dessa områden:

 • Steg-för-steg ny bettingsida
 • Vanliga frågor
 • Att välja bästa bettingsidan
 • Kampanjer
 • Bettingtips
 • Vanliga funktioner

Steg-för-steg hos ny bettingsida

Att komma igång med vadslagning på en bettingsajt är enkelt. Det kräver däremot några steg och viktiga moment innan du kan lägga ditt första spel. Denna sektion riktar sig till nybörjare och nya spelare. Om du redan vet hur det går till och hur man spelar kan vi rekommendera att du fortsätter nedåt och t.ex. läser om hur man hittar den bästa bettingsidan.

Känner du dig däremot träffad och behöver en liten introduktion för att komma igång har du kommit helt rätt. Genomför följande moment för att enkelt komma igång med vadslagning.

Välj bettingsida

Det första du måste göra är att välja en bettingsida. Som nybörjare behöver du en sida som är pålitlig, tydlig och underhållande. Det är komplext att rangordna världens bästa bettingsidor men vi har gjort ett ärligt försök.

Tryggheten och pålitligheten får du enkelt genom att välja ett spelbolag i vår lista över. Alla bettingsidor där har svensk spellicens och följer de säkerhetskrav som krävs. Tydligheten och underhållningen hittar du som nybörjare bäst hos klassiska spelbolag som Svenska Spel och Unibet.

Registrera dig

Nästa steg är att registrera dig. För att kunna erbjuda dig spel behöver bettingsidan fastställa din identitet. Förut innebar en online registrering att du ska uppge dina personuppgifter men dessa kan lätt skickas över genom BankID hos alla svenska bettingsidor idag.

Du registrerar dig genom att ange ditt personnummer på bettingsidan, därefter öppnar du in BankID app och anger din lösenkod. Därefter är registreringen klar. Registreringen ger dig ett spelkonto, likt en depå, där du kan sätta in pengar. Pengarna kan användas för att genomföra dina vad. Skulle du vinna pengar kommer dessa att fyllas på på ditt spelkonto.

Sätt in pengar

Det steget som flest spelare väljer att hoppa av och inte genomföra betting på nätet är insättningen. Många är oroliga att betalningen inte ska vara säker och sluta med att pengarna försvinner. Du behöver inte vara orolig.

Samtliga bettingsidor hos oss har licens och använder trygga betalningsmetoder som VISA, MasterCard, Swish och banköverföring (Trustly). Alla har även SSL-certifikat vilket gör att all information krypteras. Med andra ord, du behöver inte vara orolig.

Lägg ett spel

Nu är det dags för det roligaste, att lägga ett vad. Genom att navigera dig runt på hemsidan kan du hitta något evenemang eller match som intresserar dig extra mycket.

Låt oss för enkelhetens skull säga att det handlar om en fotbollsmatch. Under kategorin fotboll hittar du odds på respektive match. Odds är ett nummer som berättar hur mycket du får tillbaka om valt utfall inträffar. T.ex. 2.0 i odds på att Hammarby vinner en fotbollsmatch innebär att dina satsade 100 kronor blir 200 kronor vid vinst.

Lycka till!

Frågor om bettingsidor

🏆 Vilka bettingsidor är bäst?

Det beror helt på din smak! Vissa spelare gillar snabba sidor, andra fördrar de som erbjuder stora bonusar. Det gäller helt enkelt att förstå olikheterna och snabbt sortera ut de som inte passar dig. De bästa enligt vår utsago hittar du under bäst bettingsidor.

🤔 Vad ska man tänka inför valet av betsida?

Tänk på att vända dig till pålitliga och säkra sidor. Alla betsidor hos oss på Spelkonto.com har svensk licens och använder säkra betalningsmetoder, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för den biten.

Det är även bra tänka på att du får den spelfunktion som önskas. Passa därför på att läsa våra recensioner av de sidor som är listade som bäst enligt oss.

🤷‍♂️ Vilken sida har bäst odds för specifika evenemang?

Syftet med att hitta bäst odds är att du kan få mer pengar för samma vinster mellan olika bettingsidor. För att hitta bäst odds på ett specifikt evenemang kan du använda vår oddsjämförelse, där hittar du aktuella händelser och spelbolagen med bäst odds.

🎮 Går det att spela på e-sport hos alla spelsidor?

Nej! Endast vissa betsidor erbjuder odds på e-sport. Vi har listat alla tillsammans med mer information om betting på esport på en specifik undersida.

Välja bäst bet sida

Att välja bäst bet sida kan vara svårt. Spelare har olika preferenser bäst sida för en nybörjare kanske inte är bäst för en mer rutinerad spelare. Vi kommer försöka bryta ner begreppet till ett par viktiga element du kan kolla på. De betsidor som håller hög kvalitet på varje enskilt element kommer i kombination kunna klassas som bäst bettingsidor i Sverige.

Enkel registrering

De bästa sidorna använder enkel registrering. Ofta så enkel att det kan uppfattas som kontolöst och utan registrering. För att erbjuda enkel registrering använder ett spelbolag Bank-ID så att dina uppgifter snabbt kan föras över och godkännas.

Erbjudande

När du öppnar ett konto och registrerar dig hos ett nytt spelbolag kan du få ta del av ett erbjudande. Inom vadslagning kallas detta ofta för odds bonus. Det ger dig ofta mer pengar på din första insättning, så att du kan spela mer och längre.

Hög användarvänlighet

Ur ett design- och användarperspektiv är det mycket viktigt att bettingsidan är tilltalande och enkel. Tilltalande till den mån att spelet upplevs roligt och sprudlande. Enkelt ur det perspektivet att du lätt kan hitta rätt spel vid rätt tillfälle.

Mängden spel och odds

Antalet spelmöjligheter och till vilka odds är en mycket viktig faktor för vilka bettingsidor som är bäst. Den moderna spelaren spelare på alla möjliga olika sporter och händelser. Det i kombinationen med att den lätt kan jämföra odds och hitta bättre spel på en annan sida gör att varje spelbolag måste erbjuda många och bra spel.

Säkra betalningar

Överföringar både till och från bettingsidor bör vara mycket säkra, annars har sidan inte en chans att vara bäst i Sverige. Säkra betalningar sker genom säkra betalningsmetoder och SSL-certifikat. Alla sidor med licens ger dig säkra betalningar.

Populära alternativ:

 • Bettingsidor med Swish
 • Bettingsdor med Trustly
 • Bettingsidor med ApplePay

Kampanjer hos bettingsidor

En extra krydda på dina spel kan vara kampanjer som bettingsidorna ger dig. Dessa kampanjer dyker upp relativt ofta, men varierar i karaktär och period. Ett tips för att hela tiden ta del av olika kampanjer är att vara medlem och kund hos flera olika spelsidor.

Populära kampanjer under 2024:

Riskfria bett

En mycket omtyckt och populär kampanj som ofta dyker upp hos bettingsidor är riskfria spel. Det är en vadslagning där om du förlorar får hela beloppet tillbaka. Med andra ord har du en chans till vinst genom att bara testa på betting.

Förhöjda odds

Varje spel har ett odds. De vill säga hur mycket pengar du får tillbaka om rätt utfall inträffar. Under speciella kampanjer kan de vanliga oddsen blir förhöjda. Ett exempel är om Barcelona spelar emot Mallorca. I vanliga fall skulle oddsen vara ungefär 1,1, de vill säga att du får 110 kronor tillbaka på 100 kronor satsade. Under en tillfälle kampanj skulle oddsen kunna vara 2,0.

Försäkringar

Ytterligare en kampanj som är populär är försäkringar. Då får du under tillfälliga perioder eller speciella tillfällen en extra försäkring på ditt spel.

En försäkring kan t.ex. vara att du får pengarna tillbaka vid resultatet lika. Ett annat exempel kan vara att Accaförsäkring. Som ger dig pengarna tillbaka om en match av flera i en så kallad kombination spricker.

Mindre kampanjer 2024

På grund av pandemin och de restriktioner som kom i samband finns det betydligt mindre kampanjer att ta del av just nu. Dessutom har många sporter och sportevent varit på paus vilket naturligtvis påverkar betting och kampanjer på spelsidorna.

Bettingtips

Till skillnad från nätcasino kan du påverka resultaten av din betting genom att vara skicklig och påläst. Självklart spelar tur in för att dina resultat många gånger ska sitta men i grund och botten är betting på sport baserat på kunskap. Din uppgift är att försöka förutse utfallet i en match, tävling eller något annat som ditt spelbolag väljer att presentera för dig.

Om du vill bli riktigt duktig på betting gäller det även att ha ett stort lugn och kontroll över sina pengar. För när en match inte går enligt planen håller den duktiga spelaren sig lugn och håller sig till planen.

Spela på ditt favoritlag

När du väl bestämt dig för att betta på ditt favoritlag är det enkelt. Då hittar du ett godkänt spelbolag i listan ovan. Där har vi informerat dig om deras unika erbjudande, det kan vara en bonus eller någon annan egenskap som snabb insättning. Klicka sedan knappen till höger för att komma till deras sida. Väl där kan du sätta in pengar och lägga ditt första spel på ditt favoritlag.

Nybörjartips

Om du inte har bettat så mycket tidigare kan det vara bra välja en viss typ av bettingsajt. Vi brukar kalla dessa för nybörjarsidor och dessa passar nybörjare av följande anledningar:

 • Stora bonusar
 • Enkelt gränssnitt
 • Bra spelupplevelse

Avancerade bettingsajter

Du som har spelat mycket tidigare försöker ofta aktivt och strategiskt minimera förlusterna och vinna så mycket som möjligt på din betting. Ofta behöver du då mer avancerade funktioner och enklare villkor. En avancerad bettingsajt innehåller ofta:

 • Inga omsättningskrav (ingen bonus)
 • Bästa oddsen
 • Grym livebetting-funktion

Funktioner hos bra bettingsajter

En del spelsidor erbjuder speciella funktioner som gör spelet mer levande. Dessa funktioner kan höja din spelupplevelse rejält och de allra bästa bettingsidorna förstår hur viktigt detta är. Några av de populäraste funktionerna är cash-out och statistik. Vi tänkte förklara hur dessa fungerar nedan.

Cash-out

Cash-out är en spelfunktion där du som spelare kan välja att köpa ut dig från spelet. Tänk att du spelar att Djurgården slår Modo för 1,5 gånger pengarna. När ungefär halva matchen har spelats leder Djurgården, du kan då välja att dra dig ur spelet till ungefär 1,2 gånger pengarna. Helt enkelt en möjlighet att ”casha ut” innan hela spelet är klart.

Streaming

Ytterligare en mycket fantastisk funktion som börjar bli allt vanligare är streaming. Det är alltså möjligheten för dig som spelare på en match att också se den. Av naturliga anledningar är det en fantastisk funktion.

Fokusområden

Vissa bettingsidor väljer att fokusera på vissa områden. Det gör att man har bättre och mer uppdaterade odds och spelmöjligheter, t.ex. kampanjer inom detta område. Ofta handlar det om områden, te.x. sport men andra har även fokus på funktioner och detta blir deras signum.

Några exempel:

Betway E-sport – CS:GO växer för varje dag i Sverige. Betway har då valt att positionera sig som det absolut bästa alternativet, och det fungerar.

Statistik

Det går inte stoppa under stolen att kunskap är lika med bra utfall på dina spel. Självklart har tur en stor roll och du kan aldrig ha rätt på oregelbundna utfall.

Något som korrelerar direkt med kunskap är statistik. Helt enkelt grunden och styrkan till din kunskap. I sammanhanget finns det bettingsidor med funktionen att hämta in statistik, t.ex. hur de senaste fem matcherna har gått, hur många hörnor som har varit eller hur en viss spelare har bettet sig tidigare. Allt för att du lättare ska kunna förutse utfallet.

En bra sajt ger spelaren en bra grundstatistik för att kunna ta ett bettingbeslut.

Betalningsmetoder hos bet sidor

Att ha kontroll över sin bankrulle och enkelt kunna ta ut och sätta in pengar till olika betsidor är A och O. För att genomföra en insättning eller uttag används en betalningsmetod. Ett exempel på en betalningsmetod är t.ex. bankkort VISA. Du väljer alltid själv vilket som ska användas om det så att bettsidan erbjuder flera.

Det finns en hel del olika moment som skiljer de olika betalningsmetoderna åt, te.x. hur mycket du kan sätta in eller ta ut. Hur snabbt överföringen går samt om det är några avgifter kopplade till transaktionen.

BetalningsmetodAvgiftSnabb överföringBankID
Trustly0 krJaJa
VISA/MasterCard0 krJaIbland
Skrill0 krJaNej
Neteller0 krJaNej
Swish0 krJaJa
Apple Pay0 krJaNej
Tabell 1.1

Bettingsidor med swish

Swish är en av de främsta betalningsmetoderna när det kommer till insättning till bettingsajter. Lanseringen av swish skedde redan 2012 men integrationen till spelsidor kom ungefär kring 2018 och 2019. Idag är det en av de mest använda betalningsmetoderna. För dig som är intresserad av att testa kommer vi tydligt i topplistan att markera om respektive sida erbjuder insättning via Swish eller inte.

Alla bettingsidor med swish har en sak gemensamt, deras ständiga utveckling och vilja ett bli bättre. Det är någonting vi på Spelkonto.com älskar att lyfta och kommer i framtiden att prioritera denna typ av spelbolag.

Har du inte Swish? Då kan du läsa allt om hur man kommer igång på Swish hemsida.

Bankar som är ansluta till Swish

 • Danske Bank
 • Nordea
 • Länsförsäkringar
 • Forex Bank
 • ICA-banken
 • Ålandsbanken
 • Sparbanken Syd
 • Swedbank
 • Skandiabanken
 • Handelsbanken

Sammanfattning av bettingsidor

För att summera så är bettingsidor den plats där du kan lägga spel på sporter, evenemang och specifika händelser. Spelen är vadhållning mellan dig och spelbolag. För att hitta bäst bettingsida behöver du följa en del kriterier. Dessa innefattar t.ex design, betalningsmetoder och spelfunktioner.

Utöver det kan du ta del av specifika kampanjer där oddsen blir bättre, du får större chans till vinst eller en form av försäkring. Men trots erbjudanden och kampanjer är det kunskapen som avgör hur duktig och framgångsrik du kommer bli i ditt spelande.

Till sist vill vi påminna dig om att spel ska ske ansvarsfullt. Det är heller inte lösningen på ekonomiska problem, utan helt och hållet en underhållningsform för att sätta krydda på tillvaron. För att varna om de bettingsidor som inte följer lagar och regler i Sverige har vi listat dem på en sida som heter bettingsidor utan svensk licens. Samtliga listade spelbolag där har inte sökt eller tänker inte söka spellicens i Sverige.

Om författaren