Uppdaterad: 2023-01-23T14:30:56+01:00

Odds Eurovision 2023

Den stora och maffiga tävlingen Eurovision Song Contest är något väldigt annorlunda och fantastiskt. Anledningen? Hela Europa och delar av hela världen samlas i en sångtävling likt de allra största mästerskapen. I Sverige har Eurovision länge varit ett stort inslag i våra liv och vi klassas som ett de Schlager-tokigaste länderna i världen, och snart är det dags igen.

Mellan den 18 och 22 maj 2023 kommer vinnarna i respektive lands deltävling göra upp om den åtråvärda titeln i Nederländerna. Det stora intresset har skapat en efterfrågan för odds (sannolikheten) till de olika vinnarna och spelbolag har börjar erbjuda svenska spelare att betta på Eurovision. På denna sida kommer vi förse dig med bäst odds på Eurovison men även en del fakta och historia kring tävlingen.

Spelbolag med bra odds på Eurovision

SpelbolagErbjudandeBesök
Casumo 100 kr free bet
Casumo Services Ltd
RecensionBesök nu ›
Betsson Hämta 100 kronor att spela för
Betsson Nordic Ltd
RecensionBesök nu ›
Bethard Grymma odds
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›
Unibet 100 kr gratisspel
Spooniker Ltd
RecensionBesök nu ›
odds eurovision song contest 2020

Eurovision Song Contest 2023

Eurovision Song Contest 2023 är den 65:e tävlingen och går av stapel i Rotterdam, Nederländerna. Arenan kommer bli Ahoy Rotterdam som har en kapacitet av 16 426 besökare. Tävlingen är uppdelad i tre moment och den första semifinalen är den 12 maj 2023. Semifinal 2 arrangeras två dagar efter, 14 maj. Slutligen är det den stora finalen som är 16 maj 2023.

  • Semifinal 1: 18 maj 2023
  • Semifinal 2: 20 maj 2023
  • Final 1: 22 maj 2023

Upplägg

Upplägget för tävlingen är nationella uttagningar där respektive land arrangerar en tävling och skickar ett bidrag till den stora finalen. I Sverige kallas denna tävling för Melodifestivalen och givetvis något du också kan hitta odds på.

Betta på Eurovision

Intresset för att betta på Eurovision är enormt och spelare från hela Sverige letar efter de bästa oddsen på vem vinnaren kan tänkas bli. Att spela på musik kräver en musikalisk förståelse men även förståelse kring hur medborgare i olika länder tänker.

För att göra lägga ett mycket lyckat spel till bra odds tror har vi ett lite tips. Tipset är att förstå sig på omvärlden och vad människor gemensamt vill lyfta fram. Tittar man på tidigare vinnare är det sällan den mest musikaliska framträdandet som vinner utan en person som står upp för vår samtid och nutid.

Vem sätter odds på Eurovision?

Det gör spelbolagen eller dess spelleverantörer. Vi har sammanställde de bästa oddsen på en topplista med samtliga deltagare. Ta en titt och spela på din vinnare i ESC.

Vart hittar jag oddsen hos spelbolaget?

Du hittar vanligtvis oddsen under kategorin ”Evenemang”, ”Specialer” eller ”Sångtävlingar”. Där kommer du hitta respektive deltagare (bidrag) och hur mycket pengar du skulle få tillbaka vid vinst.

Är det vanligt att betta på Eurovision?

Mycket vanligt! Att ha ett spelkonto hos ett spelbolag i Sverige är idag mycket säkert och utspritt genom samhället. Vi skulle säga att ungefär 10% av tittarna väljer att lägga något form av spel under tävlingen.

Historia

Historian bakom Eurovision Song Contest är rätt så fantastisk. Allting börjar i ett splittrat Europa efter andra världskriget och idén uppstår att samla miljontals hem runt sina TV-apparater. Sagt och gjort, den 24 maj 1956 sänds den första ESC i Luagno i Schweiz med sju stycken deltagande länder.

Sedan dess har 65 tävlingar arrangers runt om i Europa och succén är ett faktum. För Sveriges del har det gått mycket bra och det har blivit 6 förstaplatser, 1 andraplats och 6 tredjeplatser.

Sammanfattning

Eurovision Song Contest är ett folkligt evenemang som flyttar hela familjen framför TV-apparaten för att njuta av fantastiska musikbidrag. På vår sida snuddar vi historien om tävlingen något men även hur det fungerar. Det viktigaste är däremot att vi förser er med odds på Eurovision och förklarar grundligt hur ett spel går till. Att betta på Eurovision är ingenting man behöver skämmas över eller på något sett känna att det är fel. Allting handlar om att ta tävlingen till en helt ny nivå.