Uppdaterad: 2024-04-19T08:23:45+01:00

Esport betting

På denna sida: Allt om odds och spel på Esport i Sverige. Öppna ett konto hos någon av de spelbolag i vår topplista.

Det är verkligen dags nu. Esport har länge legat som en populär sport – men det har inte riktigt brakat igång. Men, nu 2019 är det verkligen dags. Esporten växer snabbare än någonsin och den stora scenen bara växer och växer. Det innebär två saker. För det första så blir intresset för esport större och fler nyfikna på denna fantastiska sport. För det andra, fler vill lägga bet och spel på esport-lag. Där av, har vi skapat denna sida, så att du enkelt kan hitta de absolut bästa spelbolagen som erbjuder odds och spel på esportslag. Varsågoda!

Spela på Esport 2024

SpelbolagErbjudandeBesök
Scandibet Blixtsnabbt Pay N Play
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›
Unibet 100 kr gratisspel
Spooniker Ltd
RecensionBesök nu ›
Betsson Hämta 100 kronor att spela för
Betsson Nordic Ltd
RecensionBesök nu ›
Bethard Grymma odds
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›
esport betting

Esport betting i Sverige

Sverige kan vara ett av världen bästa länder när det kommer till sport framför datorn. Vi har en uppsjö av duktiga spelare och lag inom flera olika kategorier. En gren som vi var mycket tidiga inom var CS:GO. Där klassas Emil ”HeatoN” Christensen som något av pionjär. Överlag så tycker svenskar även om att titta på Esport och därför även esport betting blivit stort. Idag spelas det på varje match av flera undra ambitiösa supportrar.

CS:GO en stor favorit

Likt traditionell betting är esporten och dess betting väldigt stor. Man kan spela på flera olika spel, likt hur sport bettingen t.ex. har båda fotboll, ishockey och handboll. Exempel på sådana spel är CS:GO, Dota och Starcraft. Ett av de absolut populäraste spelen att titta och spela på är CS:GO. Detta spel sker mellan två lag, fem på vardera, och syftet är att eliminera motståndaren och vinna 16 omgångar. Det är såklart en väldigt enkel förklaring av sporten och du som inte har koll sedan innan rekommenderar vi att kolla ett par matcher innan du sätter igång med betting på esport.

Datorspel är framtiden

Det många äldre inte förstår är att esport är det nya. Inom loppet av några år kommer alla fokusera på esporten och de största stjärnorna i vårt samhälle kommer vara esport-stjärnor. Därför kommer det bli ett växande intresse för betting kring esporten. Likt att vi får förebilder i vår vardag som spelar datorspel kommer den äldre generationen acceptera sporten och bli sugna på att spela.

I Sverige har denna bild börjats ändrats efter många framgångsrika kampanjer. Men vi har en bit kvar.

FAQ

🎮 Vad är Esport?

Esport är en ett samlingsnamn för sporter som innefattar datorer. Exempel på sporter är CS:GO, Dota, LoL och Rocket League.

🤔 Kan jag få ett erbjudande för att komma igång?

Givetvis! Många spelbolag erbjuder nya kunder sport-erbjudanden. Esport går under den kategorin – kolla vår undersida för bäst betting bonus.

🏆 Vilken sida är bäst för betting på esport?

De bästa sidorna för spel på Esport hittar du alltid i vår topplista. Just nu kan vi direkt rekommendera följande:

FastBet – Enkelt igång
Bethard – 100% upp till 1000 kr
Yobetit – 150% upp till 1500 kr

Välja rätt bettingsida för Esport

När du har bestämt dig för att lägga ett spel på en esportsmatch rekommenderar vi dig att ta ett spelbolag som du känner dig trygg med. Det kan vara ett bolag som har enkel navigering, bra odds eller riktigt bra erbjudande för att öppna konto. Vi rekommenderar dig start att kolla i vår lista ovan för att hitta bäst bettingsidor. Listan har vi byggt på några recensioner om vilka spelbolag som faktiskt förstår sig på esport. Inte bara att man erbjuder det, utan även att man prioriterar det och gör allting bra för oss gamers. Utöver det kan det vara några saker att tänka.

Licens för vadhållning

Välj en endast spelbolag med licens för vadhållning i Sverige. Det är mycket viktigt. På så sätt får du garanterat en säker och trygg upplevelse oavsett vilken spelsida för esport du väljer.

Utöver licensen kan det vara bra kolla på vilka betalningsmetoder som används. En trygg, populär och snabbt metod just nu är Trustly.

Bonus

På din första insättning som ny spelare hos någon spelsida med esport kan du få en bonus. Det innebär att din insättning blir större och du får mer att spela för.

Just inom Esport betting finns det ingen speciell bonus utan du använder dig utav traditionell bonus för sport.

Olika spel för esport betting

Likt inom all form av vadslagning gäller det på olika händelser eller utfall. Inom E-sport betting fungerar det likadant med vissa undantag. Det av anledningen att sporterna fungerar inte exakt likadant som andra sporter.

Spelen du kan göra inom e-sport:

Matchvinnare

Precis som det låter spelar du här på vinnaren utav en match. Matchernas längd och upplägg varierar beroende på vilket spel men t.ex. inom CS:GO så spelar man först till 16 tävlingsronder.

Det gäller då alltså för dig att förutspå vinnaren till ett odds som du tycker är värt. Därefter satsa och förhoppningsvis få mer pengar tillbaka.

Live betting

Den sista populära spelformen är esport live betting. Fenomenet fungera så att oddsen förändras under spelets gång och beroende på vilka som har övertag blir deras odds lägre. Vilket skapar en möjlighet för dig som tror på de som ligger under att få mycket bra odds.

Turneringsvinnare

Inom E-sport är det mycket vanligt med turneringar. Dessa arrangeras bra mycket oftare än turneringar inom t.ex. Fotboll. Av den anledningen är det mycket vanligt och populärt att spela vem som kommer att vinna en specifik turnering.

Fördelarna med denna form av spel är att oddsen ofta blir väldigt höga. Det säger också en del om hur svårt det är att förutspå en vinnare av hela turneringen.

Kartvinnare

En match kan ofta vara uppdelad i kartor, beroende på spel. En match som har uppdelningen i kartor spelas ofta ”bäst av tre kartor”. För dig som är intresserad av att betta på esport finns det därför möjligheten att spela både på vem som vinner första eller andra respektive om det går till tre kartor.

Sammanfattning av esport betting

Om vi ska försöka sammanfatta esport betting väldigt kort är det viktigt nämna att spelformen är under utveckling. Hela esporten är under utveckling och både lag, arrangörer och andra organisationer har problem att få struktur på sporten. Det innebär att spelare inte riktigt vet vart och när man ska spela.

På vår sida har vi därför försökt sammanfatta det viktigaste inom betting på esport just nu. Vi nämner kort att sporten är populär i Sverige. Även att för att välja bäst spelsida med esport bör du tänka på licens och bonus. Till sist förklarar vi de olika spelen du kan göra.

Vi hoppas du finner all information bra och relevant. Lycka till med ditt spelande. Men kom ihåg att det ska ske ansvarsfullt.