Uppdaterad: 2023-01-23T14:34:55+01:00

Travsidor

På vår sida: Hur och vart du spelar på hästar hos andra sidor än ATG. Läs på och välj sedan en av sidorna i vår uppdaterade topplista.

Alla former av spel has sin historia och sin egen unika framkomst i de svenska hemmen. Hästar har använts inom jordbruk, militär och transport sedan urminnes tider och har haft en väldigt naturlig del i våra liv. Övergången från redskap till arrangerat spel på hästar skedde under 1923 när man började spela på vinnare och plats. Den moderna spelformen som vi är vana vid kom först 1959 och det var V5.

Idag är trav en fortsatt naturlig del i mångas liv. Spelet är folkligt och både nyhetskanaler och tidningar skriver dagligen om hur travets resultat. Bredden i travspelet är enormt och både unga och gamla människor spelar varje lördag. Vissa även oftare än så.

Framtiden inom trav är påväg att förändras. Sedan 1 januari 2019 har marknaden för spel avreglerats. Vilket innebär att ATG, som tidigare var ensamma med trav betting, har fått konkurrens av flera andra aktörer. Konkurrensen har inneburit flera viktiga saker för dig som trycker om trav och vill få ut det mesta av ditt spelande. För det första kan nu spela hos flera spelbolag än hos ATG. Bland annat har klassiska aktörer som Unibet, Betsson och LeoVegas börjar erbjuda odds på hästar.

En annan viktig sak är att du nu kan ta del av bonusar, alternativa betalningsmetoder och få bättre betalt på dina vinster. Bonusar är något som spelbolag erbjuder dig som ny kund. ATG har aldrig erbjudit någon bonus till sina spelare utan en sådan kan du hämta hos något annat bolag. Andra betalningsmetoder och bättre betalt för vinsterna innebär att du kan sätta in pengar med t.ex. Swish och att oddsen är högre för samma häst hos olika spelbolag.

Avslutningsvis i denna inledningen vill vi passa på berätta vår del i det hela. Vår uppgift för denna sida är nämligen att du ska hitta bäst spelbolag med trav. Detta gör vi genom en jämförelse i topplistan nedan. Är det något spelbolag med trav online som tilltalar är det bara att klicka dig vidare. Väl där gör du det du är bäst på!

Spela på hästar online här

SpelbolagErbjudandeBesök
Casumo 100 free spins
Casumo Services Ltd
RecensionBesök nu ›
Betsson 100 kronor extra
Betsson Nordic Ltd
RecensionBesök nu ›
Bethard Bra spelsajt
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›
trav online

Travspel på nätet

Både spel på nätet och travspel är ingenting nytt. Vi vill påstå att kombinationen däremot är väldigt modern. Fast, det kanske inte riktigt är hela sanningen. För vi har kunnat spela på hästar både online under en väldigt lång tid.

En bättre tolkning och ett påstående närmare sanningen är att travspel på nätet har utvecklats drastiskt de senaste året. Vilket har skapat en känsla av att det är nytt. Anledningen är, som vi snabbt nämnde tidigare, att marknaden för betting på hästar har öppnat upp för fler aktörer. Nu kan du hos flera olika spelsidor betta på hästar. Samma spelbolag som tidigare endast erbjudit sport och casino.

Vanliga speltillfällen

Eftersom trav har funnits med ett tag har vanliga speltillfällen och speltyper vuxit fram och blivit en del av vår vardag. Många spelare ser fram emot dessa dagar där man tillsammans med en god fika eller dryck kollar trav hela dagarna. Dessa vanliga speltillfällen är onsdagar och lördagar. Dagarna har vuxit fram tack vare ATG att bli traditionella speldagar. Konkurrenter till ATG har utvecklat sina egna spelsystem med liknande namn för att kunna samla spelarna i samma konstellation som tidigare. T.ex. har Legolas bet spelen P76 och P54. Viktigt poängtera är då att du spelar på samma hästar och lopp, bara hos ett annat spelbolag.

Lördagar

Den absolut vanligaste är V75 (P76). Det spelar man på lördagar och består av sju stycken lopp där vinsterna kan bli riktigt stora. För att vinna pengar behöver du ha minst fem stycken rätt lopp. Loppen pågår under flera timmar och går av stapel på olika travbanor över hela Sverige.

Onsdagar

Näst har vi V64 (P54), ett spel som går att spela på onsdagar. Likt i benämningen V75 så står första siffran för antal lopp och andra på hur många rätt du måste ha som minst. Med andra ord, V64 består av sex lopp där du behöver ha fyra rätt för vinst.

Hur du spelar trav online

Spela trav online är mycket enkelt – du behöver ett spelkonto hos ett spelbolag som erbjuder spel på trav. Därefter är det bara att lägga de spel som du tror på, och hoppas kunskapen och turen är med.

Men hur skaffar du då ett spelkonto för att komma igång?

1. Välj spelbolag (travsida)

Det första du ska göra är att välja ett spelbolag som erbjuder spel på trav. Alla dessa finns samlade i vår topplista över. Där har vi även analyserat de absolut bästa med avseende på en rad olika faktorer. Den bästa sidan lägger vi högst upp tillsammans med aktuellt erbjudande.

2. Registrera dig

Nästa steg är att registrera dig – det är mycket enkelt idag. Majoriteten av alla spelbolag använder BankID. Du klickar dig först vidare från vår lista till spelbolagets hemsida. Där klickar du på en knapp som indikerar registrering eller att sätta igång. Fyll sedan i ditt personnummer och verifiera med BankID – sen är det klart.

3. Sätt in pengar

Tredje steget är att sätta in pengar som du ska spela med. Insättningen sker till ditt spelkonto där du alltid kan hålla koll på saldot, tidigare insättningar eller uttag. Precis som på nätet använder du ditt VISA/MasterCard-kort eller gör en banköverföring.

4. Spela trav

Klart! Du har nu valt en ny travsida, registrerat dig och satt in pengar. Bläddra och klicka dig nu fram till det loppet du önskar spela på. Oddsen presenteras antingen på enskilt lopp och vem som vinner eller olika kombinationer.

Frågor om trav online

🤷‍♂️ Hur spelar jag trav online och är det svårt?

Det är mycket enkelt! Välj först en av de spelsidor som erbjuder odds på trav i vår topplista. Knappen till spelsidan tar dig vidare för registrering och insättning. Det är lätt och tar endast några minuter med BankID. Därefter väljer du vilket lopp som verkar intressant och satsar på din favorithäst.

🤔 Vilka spelbolag erbjuder spel på hästar och vilket är bäst?

Du kan välja bland flera olika spelbolag! Det mest kända är ATG, de har funnit sedan travets start och erbjuder klassiska spel som V75, V65 och DD. Det finns däremot en rad utmanare på den svenska marknaden, här är våra favoriter:

Unibet – Stort utbud av travodds

🙋‍♂️ Kan jag bara spela på lördagar?

Givetvis inte! På lördagar går det sju stycken klassiska lopp som hos ATG heter V75. Men – det finns så mycket större utbud och du hittar spel på både svenska och utländska hästar varje dag.

Travbonus

I samband med att du öppnar ett konto och upptäcker ett nytt spelbolag går det att få extra pengar att spela för. Detta kallas för travbonus och fungerar precis som en oddsbonus. För ovana spelare fungerar en bonus så att spelbolaget matcher din insättning upp till ett visst belopp. T.ex. om din första insättning är 1000 kronor så dubblas den upp till 2000 kronor om bonusens regler och villkor tillåter. Vi presenter alltid aktuell bonus i listan över.

Under Covid-19 har samtliga bonuserbjudanden i Sverige begränsats, och detta gäller även för bonus vid trav. Det maximala beloppet i skrivande stund är 100 kronor extra och det gäller endast en gång och för nya spelare. Vi har givetvis uppdaterat denna information i listan över.

Trav odds

Du kanske är bekant med det klassiska systemet där man väljer flera hästar i varje lopp. När samtliga lopp är över gäller det att ha haft så många rätt som möjligt. Beroende på hur många hästar du väljer, desto högre blir insatsen och kostnaden för din kupong. Detta upplägg är skapat av ATG och kallas för V75. Där sju står för antalet lopp och fem för hur många rätt som krävs för utdelning.

Genom att spela hos andra spelbolag som konkurrerar med klassiska ATG finns det en del andra upplägg. Nedan hittar du klassiska spel hos populära travsidor:

Vinnare

Spela på vinnare i ett travlopp fungerar exakt likadant som att spela på en vinnare i en fotbollsmatch. Spelbolaget ger dig ett odds (t.ex. 2.00) och om ditt spel går in får oddsen gånger din insats tillbaka.

Trav i Sverige

Vi på Spelkonto.com guidar svenska spelare till de bästa och säkraste spelupplevelserna. Trav har vuxit fram i vår guide det senaste året och är nu en av de mest populära och uppskattade sidorna. Det är nästan som att trav är en folksport i Sverige och allt från gamla till unga spelar, och ibland även tillsammans. Det kan därför vara på plats med en kort introduktion av de mest kända loppen och banorna, så att du kan skryta på nästa travkväll.

Kända travlopp

För travälskare finns det flera kända lopp som lockar extra mycket. Dessa dagar eller helger är och kommer förbli magiska där man kopplar goda minnen till spel på trav. Håll utkik inför nästa stora lopp och se till att registrera dig för spel på trav online.

Olympiatravet (April)

Det anrika och fantastiska loppet Olympiatravet har varit ett samarbete mellan ATG, AB Trav och Sveriges Olympiska Kommitté. Sedan 2019 har Svenska Spel gått in som sponsor till SOK, vilket gör att travet kommer byta namn i framtiden.

Elitloppet (Maj)

Sveriges (och även världens) största lopp heter Elitloppet och går av stapel på mors dag (slutet på maj) varje år. Loppet håller hög internationell klass och går alltid på Solvalla utanför Stockholm.

Åby Stora Pris (Augusti)

Det anrika Åby Stora Pris är en tävling som arrangerades första gången 1936 på Åbytravet i Mölndal. Sedan dess har det fortsatt varje år i Augusti och körs än idag.

Kända travbanor

Precis lika mytomspunna och elektriska som vissa travlopp kan vara är olika travbanor i Sverige. En traventusiast som besök en travbana förstår hur fantastiskt det kan vara. Allting börjar redan på uppfarten. Den fantastiska doften av hästar i kombination med en förväntan på spännande lopp. Något magiskt. Nedan kommer de mest kända och klassiska travbanorna i Sverige.

Solvalla (Stockholm)

Stockholms stolthet Solvalla är Nordens största travbana (arena) och rymmer 35 000 gäster. Här arrangeras flera tävlingar om året och den mest kända är Elitloppet. Anläggningen invigdes 31 juli 1927.

Åbytravet (Mölndal, Göteborg)

Sveriges näst största bana heter Åbytravet och ligger i Åby, Mölndal (strax utanför Göteborg). Den första tävlingen arrangerades 28 juni 1936 och hade då 12 000 besökare.

Jägersro (Malmö)

Jägersro är en kombinerade trav- och galoppbana i Malmö, Skåne. Med sin långa historia är det även Sveriges äldsta bana med invigning redan 1907. Idag arrangers ungefär 100 tävlingar om året på banan.

Sammanfattning av trav spel på nätet

För att snabbt summera vad trav spel på nätet innebär idag så är det en enorm underhållning kombinerat med massor av nyheter. Sedan urminnes tider har folk spelat hos ombud och hos ATG. Detta är påväg att förändras och allt fler spelbolag väljer att utmana ATG med trav odds och andra varianter av spel på hästar.

Att hitta en bra spelsida med trav är idag relativt enkelt men vi har sammanställt de bästa i en topplista över. Registrera sig och göra en insättning är mycket enkelt, men vi har även förklarat utförligt så att det blir lätt för dig. Den som är intresserad av en travbonus kan välja bland de erbjudanden och oddsbonusar som spelbolagen erbjuder.

Till sist vill vi bara förtydliga den historia och folksport trav har och har blivit i Sverige. Välkommen att njuta av denna fantastiska sport – och lycka till!