Uppdaterad: 2023-01-23T14:33:46+01:00

Odds Idol 2023

På denna sida: De senaste oddsen på vem som kommer kamma hem den åtråvärda titeln som årets Idolvinnare.

Idol är ett mycket populärt TV-program som går på TV4 från september till december varje år. Programmet kommer egentligen från England men kom till Sverige redan 2004. Intresset för programmet har ökat och numera finns det ett enormt intresse för att betta på Idol. Av samma anledningen har vi skapat denna sida så att du lätt kan hitta de senaste oddsen på vem som kommer vinna hela sångtävlingen detta år.

Spelbolag med idol odds

Tips: Oddsen för idol 2023 är satta. Det innebär att du redan nu kan skapa ett konto och vara förberedd på fredag när det är dags för ännu en fredagsfinal. Nedan hittar du alla spelbolag som planerar att erbjuda spelmöjligheter och har erbjudanden för nya spelare.

SpelbolagErbjudandeBesök
Betsson Hämta 100 kronor att spela för
Betsson Nordic Ltd
RecensionBesök nu ›
Casumo 100 kr free bet
Casumo Services Ltd
RecensionBesök nu ›
Bethard Grymma odds
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›

Årets idoler

Odds vinnare av Idol 2023

På fredag börjar resan mot den stora finalen, lägg ett bet på vem du tror tar hem idol 2023. Oddsen presenteras tillsammans med Betsson, klicka här för att skap ett konto.

Spela på vinnare

När det kommer till spel på Idol är det endast odds på vinnaren för hela programmet som gäller. Det går alltså inte att spela på vem som kommer vinna kvalet, deltävlingar eller andra placeringar. Att lista ut vem som kommer vinna idol redan från start kan vara mycket svårt, men absolut möjligt. Det är alltid en balansgång med vem som man själv tycker är bra och vad det svenska folket kommer tycka. För det är tittarna som avgör.

Ett bra exempel på detta fenomen är Gottfrid Krantz som jury trodde skulle åka ut direkt. Ack så fel de kunde ha. Gottfrid tog sig hela vägen till en fjärdeplats och chockerade många hemma i sina TV-soffor.

Odds idol 2020

Idolfinal

I slutet av varje säsong är den omtalade Idolfinalen. Det är då vinnaren av hela programmet ska koras och här du äntligen kommer få reda på resultatet av ditt våghalsiga spel. Finalen live-sänds i Globen (Stockholm) och brukar vara första veckan i december.

Om du är intresserad av att se finalen på plats rekommenderar vi dig att vara ute i god tid. Biljetterna säljs på TV4’s hemsida och kostar allt mellan 300 till 900 SEK beroende på vart du vill sitta.

Idol 2023

2023-års idolversion är ingen annan säsong lik. Naturligtvis gör pandemin som slagit hårt mot världen även ett avtryck i ett TV-program som Idol där det fanns en gräns på max 50 personer som kan vara samlade vid inspelning. Idol produktionen löste uppgiften med bravur ändå genom fler uppdelade moment och ansökningar via streaming. Det ser ut att bli en bra säsong trots allt.

Nu är fredagsfinalerna igång och vi ser fram emot att oddsen ska komma fram hos Bettingbolagen. Kanske har man redan nu hittat en favorit. Det är ett speciellt år där vi förra veckan kunde se att alla deltagare fick utföra fredagsfinalen – från deras hotellrum! Med otrolig motivation och teknik blev programmet bra ändå. Sångtävlingen lät sig inte stoppas även om flera deltagare testade positivt för Covid.

Undantagsregler

I år finns det två undantagsregler som vi inte sett tidigare i Idol. I idol 2023 får man på grund av covid lov att avstå en fredagsfinal på grund av sjukdom. Detta utnyttjade Caspar Camitz när han insjukna i Covid och kände sig för sjuk för att uppträda. Den andra regeln som finns det här året är att juryn kan rädda en artist som åker ut en fredagsfinal om alla fyra i juryn är överens, men endast en gång.

Tidigare vinnare

Sedan starten 2004 har det korats 15 vinnare (programmet hade uppehåll under 2012). Många har försvunnit och slutat göra musik medens andra slagit igenom och är idag folkkära artister.

Tidigare vinnare i följd:

ÅrVinnare
2004Daniel Lindström
2005Agnes Carlsson
2006Markus Fagervall
2007Marie Picasso
2008Kevin Borg
2009Erik Grönwall
2010Jay Smith
2011Amanda Fondell
2013Kevin Walker
2014Lisa Ajax
2015Martin Almgren
2016Liam Cacatian Thomassen
2017Chris Kläfford
2018Sebastian Walldén
2019Tusse Chiza