Uppdaterad: 2023-01-23T14:21:02+01:00

Odds Super Bowl

På vår sida: Aktuella odds på Super Bowl 2023 tillsammans med de bästa spelbolagen som erbjuder spel på NFL & Super Bowl. Den stora matchen går av stapel i februari 2023.

Den amerikanska folkfesten Superbowl har blivit en tradition för svenska nattugglor att följa som ett långt TV-maraton. Superbowl är den absoluta finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL. Matchen (Superbowl) spelas mellan två finallag från de olika konferenserna AFC och NFC. Senaste året har även ett intresse för att betta på Super Bowl vuxit fram. Därför kommer vi här presentera Super Bowl Odds och de sidor som har de bästa.

Odds Super Bowl 2023 (Vinnare)

EmblemLagOddsSpela
San Francisco 49ers 2.10 Bethard logoLägg spel ›
Kansas City Cheifs 1.80 bethard logoLägg spel ›

Spelbolag med Super Bowl Odds

SpelbolagErbjudandeBesök
Bethard Grymma odds
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›
Fastbet Läcker Pay N Play (Ny design)
Bethard Group Limited
RecensionBesök nu ›
Comeon 100% upp till 100 kr
ComeOn Sweden Ltd
RecensionBesök nu ›
odds super bowl 2020

Vad är Super Bowl?

Super Bowl är den ultimata finalen i den nationella finalen i amerikansk fotboll (NFL), i USA. Den spelas alltid i slutet av januari varje år och är känd för sina gigantiska festligheter runt om och vid matchen. Det är den genom tiderna mest sedda TV-sändningen i USA och man samlas ofta flera familjer och kollar matchen tillsammans. Den första finalen spelades 15 januari 1967.

Amerikansk folkfest

I USA är Super Bowl en enorm folkfest och den firas över hela landet. De senaste åren har i snitt 100 miljoner människor kollat matchen på TV. Tittarsiffrorna växer och framförallt så engagerar sig sport-intresserade människor från andra länder sig även i matchen och sporten generellt.

Utöver TV-tittandet och själva matchen följer det en hel del extra arrangemang och event både runt om kring och på matchen. Dels så har många hört talas om de sjuka reklamsummorna som spenderas under Super Bowl. Framträdandena som går i pauserna är även kända för att ge enorm publicitet och vi har sett gigantiska artister framför sina nummer.

Utanför matchen samlas tusentals människor i något som heter ”Tailgate”. Fenomenet är typiskt amerikanskt och människor samlas utanför arenor och på torg med sina stora bilar och fäller ner bagage-luckan (tail). Bak på bilen servas mat, öl och många bygger upp stora tält som även visar matchen, direkt på parkeringen.

Spela på Super Bowl

Att spela på Super Bowl är extremt roligt. Likt många andra sporter har spelbolagen live-odds vilket innebär att du inte bara behöver spela på vilket lag som går vinnare ur matchen utan även händelser som fortlöper medens du tittar. Detta kan vara vilka som gör nästa touchdown, flest fieldgoals eller på vilket streck som anfallet kommer att stoppas på. Möjligheterna är oändliga och med tanke på att det är en sådan oupptäckt sport för betting kan du med lite tur även få väldigt bra odds. Vi kan bara önska dig stort lycka till med spelandet på Super Bowl och hoppas du hittar oddsen som kan ge dig stora vinster.

Roliga odds på Super Bowl

Om du saknar inspiration i dina spel på Super Bowl kommer här några tips. Tipsen innehåller inte speciella rekar utan vi kommer nämnda olika varianter av spel som kan sätta extra krydda på din uppesittar-kväll framför den amerikanska folkfesten.

Nästa touchdown

Touchdown är motsvarigheten till mål i amerikansk fotboll. Ett lag gör touchdown genom att ta sig hela vägen från egen zon till motståndarens absolut sista zon. När man tar bollen över dit har man gjort en touchdown och får sex poäng.

Att spela på vilka som gör nästa touchdown är ungefär som att spela på nästa mål i fotboll bara att det är betydligt mer spännande.

Specifika spelare

I amerikansk fotboll har varje spelare på planen tydliga uppgifter. T.ex. så ska en quarterback kasta bollen till spelare som sedan fångar den längre fram på banan. Andra kan vara receivers som ska fånga bollen och springa vidare så långt som möjligt.

Du kan hitta odds på hur många av ”quarterbackens” kast som faktiskt går fram eller hur många yards (distans) en specifik receiver klarar att springa.

Fieldgoals

I samband med en touchdown får ett lag möjlighet att göra ett fieldgoal, de vill säga sparka bollen utanför upp i det stora målet bakom lagets sista zon. Lag kommer även försöka göra fieldgoal om man inte når fram till sista zonen på de försök man har kvar.

Du kan spela på antalet fieldgoals under matchen eller vilka som gör nästa. Även om laget som får möjligheten att sparka kommer träffa målet eller inte.

Mellanakten

Mellanakten i Super Bowl anses vara ett prestigefyllt uppdrag för artister. Det är alltid en stor hype om vad som ska hända under mellanakten, vem som ska uppträda.

Vanliga frågor om Super Bowl

När spelas Super Bowl 2023?

Super Bowl spelas varje år i februari. Vi kommer att uppdatera dig med ett datum och exakt tid närmare.

Vilka lag spelare Super Bowl 2023?

Exakt vilka lag som spelar är ännu inte klart. Men generellt möts vinnarna från AFC (American Football Conference) och NFC (National Football Conference). Vi uppdaterar så fort lagen är presenterade.

Vilka lag har vunnit Super Bowl tidigare?

Sedan starten 1971 har en rad olika lag vunnit Super Bowl. Det lag som har vunnit titeln flest gånger är New England Patriots och Pittsburgh Steelers.

Varför är intresset för betting på Super Bowl stort?

Svenskar har generellt en stor fascination av stora Amerikanska evenemang och Super Bowl är en perfekt sådant. Tillsammans med mycket dryck och mat blir betting en rolig helkväll/natt.

Vårt tips

För en fantastisk kväll och spelstund den andra och tredje februari rekommenderar vi dig att ladda upp med god mat och dryck. Klassiska mat under nattens matcher är kycklingvingar, pommes, hamburgare och massor av såser. I USA dricker man även mycket ljus öl som i folkmun kallas för ”light”. T.ex Bud Light.

Vårt tips är med andra ord att du ska samla ihop ett stort gäng, laga mycket mat och fylla på kylen med massor av öl och bara njuta av natten och kvällen.

Ha en trevlig kväll önskar oss på Spelkonto.com!