Odds

Vi börjar väldigt enkelt, odds ett mått för att beskriva mycket du vinner i förhållande din insats i samband med betting. Ofta baseras oddset på sannolikheten att något ska inträffa. Om något har en stor chans att inträffa är oddset längre och precis på andra hållet så har något med låg sannolikhet höga odds.

Oddsen presenteras vanligtvis av ett spelbolag och det är upp till dig om du vill spela på ett valt odds eller inte. Normalt sett har flera spelbolag lika odds men ibland händer de att de skiljer sig åt. Då beror de på att deras uträkning för sannolikheten skiljer sig. Med andra ord är odds inget fast nummer utan kan variera beroende på vem som sätter det. Ett vanligt verktyg för att hitta de bästa oddsen kallas oddsjämförelse.

Spelbolag med bäst odds

SpelbolagErbjudandeBesök
Odds 100% upp till 2000 kr
Odds 150% upp till 1500 kr
Odds Läcker Pay N Play (Ny design)
Odds 1000 kr extra
Odds 100% upp till 2000 kr
Odds Blixtsnabbt Pay N Play

Oddsjämförelse

Syftet med denna sida är att samla olika oddsjämförelser som vi på Spelkonto.com kommer att göra. Det är precis som det låter en jämförelse av odds hos olika spelbolag på specifika event. Dessa går sedan att sortera efter dagar, matcher och mycket mera. Tjänsten är just nu under utveckling men sidan kommer att uppdateras så fort det är klart. I framtiden kommer vi göra jämförelser inom följande områden.

Fördelar med oddsjämförelse

Att använda en oddsjämförelse inför ditt nästa spel kan vara till en stor fördel. Anledningen är att du kan få mer betalt för ett rätt spel än vad du kanske hade fått på en annan sida. Att jämföra sina odds har alltså direkt korrelation hur stor din vinst kan bli. Nedan listar vi flera fördelar, ifall du inte riktigt är övertygad ännu.

Ingen kostnad

Att jämföra odds kostar inga pengar. Genom bra verktyg kan odds presenteras enkelt och tydligt, utan dolda avgifter. Hittar du ett odds som känns bra, då klickar du dig vidare till sidan och lägger spelet.

Transperant

Jämförelsen gör det transparent mellan de olika spelbolagen med licens. Ingen kan använda konstiga odds som senare kommer att göra att du få mindre betalat för ett rätt spel.

Maximera kombinationer

Med hjälp odds-byggare kan du också kombinera flera bra odds hos ett och samma spelbolag till ett riktigt bra spel. Lite bättre odds på varje spel kommer i slutändan att generera mycket extra pengar vid vinst.

Jämför bara bra sidor

Spelkonto.com jämför endast odds från licenserade spelbolag. Det innebär att du spelar säkert och tryggt men även att vinster förblir skattefria.

Jämför odds på

Majoriteten av alla bettingsidor erbjuder odds på en uppsjö av olika matcher, evenemang och händelser. Att sätta odds på flera hundra olika matcher varje dag kräver enorma resurser och det är lätt förstå att oddsen kan skilja åt. Vissa händelser är vanligare än andra att jämföra odds på men nedan har vi listat några av de vanligaste 2019.

Sport

Många spelare använder oddsjämförelse för sport. De absolut vanligaste inom detta segment är fotboll och hockey. Många väljer att jämföra oddsen inför varje match, medens andra hittar ett spelbolag med bra odds och nöjer sig där.

Speciella evenemang

Att jämföra odds inför speciella evenemang är populärt. Det kan t.ex. vara ett presidentval, melodifestivalen eller nobelpris. Oavsett vilken händelse eller evenemang du vill hitta de bästa oddsen är en oddsjämförelse rätt väg att gå.

Varför ska jag använda en oddsjämförelse?

Genom att jämföra dina odds kan du få mer pengar tillbaka på ett vunnet spel än med ett sämre odds. Helt enkelt möjlighet till mer pengar, gratis.

Vad kan jag jämföra odds på?

Du kan jämföra odds på olika matcher, evenemang eller andra händelser. Alla odds som spelbolag presenterar kan du jämföra.

Är det verkligen så noga att jämföra?

Ja! Varje liten jämförelse kan ge stora pengar i slutändan. Ett spelbolag med bra odds tenderar även ha andra bra villkor.

Typer av odds

Odds kan presenteras på flera olika sätt. I Sverige är det vanligaste decimalodds och de används generellt över hela Europa. Men, det finns även andra varianter som Amerikanska och Engelska. Nedan tänkte vi presentera respektive lite kort så att du får en bred förståelse.

Decimalodds

Precis som det låter presenteras decimalodds i decimaler, t.ex. 1,50. Samtliga svenska spelbolag använder denna form även fast vissa presenterar de på flera olika sätt. Om du spelar på ett decimalodds på 1,50 innebär det, vid vinst, att t.ex. 100 kr betalas ut som 150 kr (100 x 1,5  = 150 kr).

Amerikanska odds

Amerikanska odds är lite knepigare och presenteras antingen som positiva eller negativa. Generellt kan man säga att de försöker presentera hur mycket du behöver satsa för att få ett visst belopp tillbaka.

Är oddsen negativa, t.ex. -200, innebär det att du måste satsa 200 kr för att vinna 100 kr. På andra hållet betyder +300 att du måste satsa 100 kr för att vinna 300 kr.

Engelska odds

Engelska odds fungerar egentligen precis som de vi är vanliga i Sverige fast att man skriver det i bråkform. Bråkform är alltså ett sett att skriva delar av ett på ett annorlunda sett. T.ex. om svenska odds är 1,5 skriver man i bråkform 2/3.